Počítač má už každý

Počítač má už každý

Ještě si vzpomínám na ty doby, kdy jsem vůbec neměla doma počítači. A musím říct, že to bylo docela takové hrozné a velice složité, protože všichni děti naší řadové ulice už měli telefony, občas nějaký mobilní věci, a hlavně taky počítače. Já jsem si taky přála velice hodně počítač, protože jsem si taky chtěla psát s přáteli, a to formou ICQ. Samozřejmě, že se taky jistě pamatujete další aplikace. Byla to taková počítačová aplikace, která fungovala něco na principu chatu, takže mnoho dětí si tam taky mohla takhle psát.

Počítač má doma už mnoho lidí.

Já sama jsem si řekla, že kdybych tuto aplikaci měla, tak bych byla velice nadšená a ráda. Jenomže moji rodiče vůbec neoplývali žádným bohatstvím. A v té době stál počítač kolem patnácti tisíc korun a byl skoro na nic. A v dnešní době by ten tehdejší počítač nikdo nechtěl ani zadarmo. Takže si jistě dokážete představit, co to všechno znamenalo, když jsem chtěla mít doma počítač. Počítač v té době byl ještě opravdu veliký a informační technologie nebyla tak složitá a náročná, jako je dnes.

Dnes na počítači i pracuji.

Dneska informační technologie je něco úplně jiného, než si představujete. Dnešní informační technologie je opravdu hodně složitá a ten, kdo se nevyzná alespoň trochu v počítači, tak je asi ztracený. Protože je mnoho věcí a informací, co musíte vědět o informační technologii a taky o postupu, jak počítač funguje. A když jsem potom dostala svůj první počítač, tak jsem si hned chtěla zajímat o informační technologií. Jenomže to pro mě bylo v té době I tak moc složité, že jsem se na to vykašlala a raději jsem pouze jenom používala ICQ a taky různé aplikace, co se třeba týče výuky angličtiny. Dostala jsem takovou aplikaci, kde jsem se mohla vyučovat angličtinu. To totiž byla mámy podmínka, že když dostanu staronový počítač, tak se budu učit lépe anglicky. Samozřejmě, že jsem tohle slíbila, protože mě angličtina hodně bavila.